כתיבת ספר
שלום הרב אדיר,
רציתי לשאול האם כתבת אי פעם ספר בצורה מסודרת בו אתה דוחה את כל טענות הזוהר, והמקובלים למיניהם?
ידוע לי המאמרים הרבים שכתבת בנושא, אך הייתי רוצה לדעת האם יש ספר מסודר או לפחות משהו שאיגד את כולם.
תודה רבה
114 צפיות

שלום הרב אדיר,
רציתי לשאול האם כתבת אי פעם ספר בצורה מסודרת בו אתה דוחה את כל טענות הזוהר, והמקובלים למיניהם?
ידוע לי המאמרים הרבים שכתבת בנושא, אך הייתי רוצה לדעת האם יש ספר מסודר או לפחות משהו שאיגד את כולם.
תודה רבה
שלום וברכה,
בסדרת המאמרים על ספר האופל הנני מתמודד עם הטענות המרכזיות של המקובלים, בדרך כלל במבואות. כמו כן, יש כמה מאמרים שבהם הנני מתייחס לדברי מקובלים שונים אשר טענו טענות בענייני האופל, בדרך כלל מדובר בטענות המרכזיות. אין צורך ביותר מכך לדעתי. גם ככה הם מטומטמים באופן מחריד, כלומר בדרך כלל הטענות שלהם הם עלבון לאינטליגנציה האנושית.
יתר על כן, בסדרת המאמרים על ספר האופל הנני תוקף את ספר האופל מנקודות שטרם הועלו, כלומר עיקר הביקורת שלי על ספר האופל הינה ביקורת די חדשה למיטב ידיעתי, ומלימודיי עד כה גיליתי שהטענות שטענו עד כה כנגד ספר האופל (כגון בענייני הספירות) הן טענות שוליות מאד ביחס לכללות מינותו וסיאובו של ספר האופל.
בהמשך אקבץ בעז"ה את כל המאמרים לספר, ובתוכו גם אכלול את המאמרים הייעודיים שבהם התייחסתי למקובלים שונים שטענו טענות הגנה שונות ביחס לספר האופל, כגון "שקר ענה בוהדנה" ועוד לא מעטים.
בהצלחה רבה.