2 שאלות על משנה תורה
חנוכה שמח,
ברצוני לשאול את המורי 2 שאלות כלקמן
כתוב בספר אהבה, ברכות, פרק ג'
הלכה יג
וזו היא ברכה אחת מעין שלש:
ברוך אתה יי' אלהינו מלך העולם על המחיה ועל הכלכלה ועל ארץ חמדה טובה ורחבה שרצית ושהנחלת את אבותינו רחם יי' אלהינו עלינו ועל ישראל עמך ועל ירושלים עירך ועל ציון משכן כבודך והעלנו לתוכה ושמחנו בבניינה ונברכך עליה בקדושה ובטהרה ברוך אתה יי' על הארץ ועל המחיה ובשבתות וימים טובים אומר בברכה זו בכללה מעין קדושת היום כדרך שמזכיר בברכת המזון.
ראיתי שמנהג ק"ק תימן לציין את קדושת היום (כגון "והנח לנו אבינו...") לפני "והעלנו לתוכה.." ותהיתי האם מותר לי לומר זאת במקום אחר - לאחר "ונברכך עליה בקדשה ובטהרה". זאת הואיל ורבנו לא כתב בדיוק היכן להוסיפה ולטעמי, המיקום הנוכחי הנהוג יוצר מעין הפרדה בין 2 משפטים שנשמע לי יותר נכון לאומרם ברצף.
כתוב בספר אהבה, תפילה, פרק ד'
הלכה ו
מנהג פשוט בשנער ובספרד שאין בעל קרי מתפלל עד שרוחץ כל בשרו במים משום הכון לקראת אלהיך ישראל בד"א בבריא או בחולה שבעל אבל חולה שראה קרי לאונסו פטור מן הרחיצה ואין בזה מנהג וכן זב שראה קרי ונדה שפלטה שכבת זרע אין בהן מנהג אלא מקנחין עצמן ורוחצין ידיהן ומתפללין.
רציתי לדעת למה רבנו מתכוון באומרו "רוחץ כל בשרו" למי שבעל, האם כוונתו לטבילת מקווה או לרחיצת כל הגוף במקלחת או שמא ניתן להסתפק ברחיצת פלג גוף תחתון בלבד?
תודה מראש

שלום וברכה,
א) להבנתי אינך צודק, הדברים זורמים מצוין באופן הקיים, ואסביר: לאחר שהאדם מבקש רחמים על ירושלים והר ציון, הוא מזכיר את קדושת השבת, ואז חותם בבקשה לעלות לירושלים ולברך ולהודות בה לה' יתברך.
ב) נראה לי שכוונתו לכך שרוחץ כל גופו במקלחת ולכל הפחות פלג גופו התחתון.
בהצלחה רבה.