בשר וחלב
שלום וברכה,
ברצוני לשאול מה דעתכם בעניין אכילת בשר פחות מכזית. האם אהיה בשרי כתוצאה מכך ויהיה עלי להמתין כ6 שעות? מדברי הרמב"ם נראה שכן, אך אני מחפש לדעת. שאלה נוספת, האם בשר שעובד וקיבל צורה של 'קרם', האם לפי דברי הרמב"ם וחז"ל יהיה ניתן לאכול מיד אחרי ניקיון ידיים ופה? ברור לי שכיום אין בידינו את החכמה והכמות לחלק בדברי חז"ל, אך האם לפי הבנת חכמנו בתלמוד, האם חכמים בעצמם היו מחלקים לפי דעתכם? תודה רבה וישר כוח.
125 צפיות



באמת נראה שהסברא הראשונה עומדת יפה. רציתי לשאול דבר נוסף באותו עניין שאינו ברור דיו, מאכלים שנתבשלו עם בשר בהמה או בשר עוף, יהיו מותרים לאכילה לפני מאכל חלבי? זאת אומרת התבשיל עצמו ללא הבשר כמו מרק עוף ללא עוף או ירקות מהחמין. ואם יהיה מותר, שוב חוזרת השאלה מדוע לאסור 'מוס' (כמו קצפת) מכבד בשר או כבד עוף לפני מאכל חלבי? ואם יהיה אסור, נראה שדעת הרא"ש ברורה יותר או שלא זכיתי להבין היטב את הרמב"ם.