top of page

אור הרמב"ם

ציבורי·132 חברים

מידת עשיית הבשר לאחר צלייתו

שלום וברכה רציתי לשאול באיזה מידת עשייה יהיה מותר לאכול את הבשר לאחר צלייתו על האש כלומר האם חייב שהבשר יהיה עשוי לחלוטין? (וול דאן) או שאפשר גם מדיום וכדומה? ובנוסף לאחר חליטת חתיכת בשר גדולה כדין האם יהיה מותר לחתוך אותו ולהכניסו לתבשיל אפילו אם יחשף תוכו אשר אינו עשוי או שחייב לחתוך מראש לגודל שרוצים, ורק לאחר מכן לחלוט ?

תודה מראש לרב היקר

71 צפיות

שלום עליכם!


א) בהלכות שבת (ט, ה) פוסק רבנו כך: "הניח בשר על גבי גחלים, אם [...] נתבשל [כלומר נצלה] כולו חצי בישול -- חייב. נתבשל חצי בישול מצד אחד -- פטור, עד שיהפוך בו ויתבשל חצי בישול משני צדדיו".


מהלכה זו עולה שהגדר המינימלי לצלייה הוא חצי בישול, דהיינו חצי צלייה.


ב) חייבים לחתוך מראש את הבשר לחתיכות שרוצים לבשל, ורק לאחר-מכן למלוח ולחלוט ולבשל.


כל טוב.



הרשמו לקבלת עדכונים והודעות על מאמרים חדשים

יישר כוחכם ותודה על הרשמתכם

זִכְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדִּי!

bottom of page