top of page

אור הרמב"ם

ציבורי·132 חברים

איך מכשירים כבד עוף?

באים אלי אורחים ביום חמישי, כיצד יש להכשיר את הכבד עוף? קניתי מלח גס ורשת צליה.

188 צפיות

רבנו פוסק בהלכות מאכלות אסורות (ו, ז):


"הכבד--אם חתכה והשליכה לתוך החומץ, או לתוך מים רותחין עד שתתלבן--הרי זו מותרת לבשל אותה אחר כן; וכבר נהגו כל ישראל להבהבה על האור, ואחר כך מבשלין אותה, בין שבישלה לבדה, בין שבישלה עם בשר אחר".


נמצא, שאם האדם מבקש לבשל את הכבד הוא צריך לחתכו לפני חליטתו.

ואם האדם מבקש לצלותו אינו צריך לחתכו.

הרשמו לקבלת עדכונים והודעות על מאמרים חדשים

יישר כוחכם ותודה על הרשמתכם

זִכְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדִּי!

bottom of page