top of page

אור הרמב"ם

ציבורי·152 חברים

מה אתה חושב על וינטר?

נשאלתי כך:

מה אתה חושב על וינטר? חשבתי בהתחלה שהוא טוב, אבל בראיונות הוא לא נראה הכי שפוי (בלשון המעטה), וגם הוא נכנע תוך יום אחד ללחץ שהפעילו עליו ואמר שיבחר בביבי הרשע במקום לשמור את כל הנושא מעומעם. כמו כן, אני לא מבין את העקשנות שלו לרוץ לבד כאשר בכל סקר הוא מתנדנד על אחוז החסימה, זה נראה ממש טיפשי/גאוותני/בעיה נפשית אחרת, או מי יודע מה.

אני לא יודע למי להצביע. רציתי להצביע בנט אבל הוא עם לפיד, ואמר שאייזנקוט יכול להיות שר ביטחון שזה כמובן הזיה גמורה. נראה לי בסוף אצביע סמוטריץ'. לא רציתי להצביע לו כי הוא בעד הדת ובייחוד החרד"ל, אבל עכשיו שפייגלין איתו המצפון שלי יותר בסדר כי אני גם מצביע לפייגלין שהדת זה לא הנושא שלו. לא שאני חושב שפייגלין נורמלי, הוא גם נראה נרקסיסט משוגע.

תשובה:

שלום וברכה, אני מתלבט בין וינטר לבן גביר, כנראה אצביע לוינטר. ואף שאני מסכים עם כל מה שכתבת, נראה לי שזה הרע במיעוטו. כמו כן, המלחמה חשפה עובדה חשובה מאד:

אף שביבי הוא רשע ונוכל גדול, השמאלנים הם לא פחות מאשר עוכרי ישראל, דהיינו רשעים ארורים אשר מבקשים את חורבן עמֵּנו, ואסור בשום פנים שהם יעלו לשלטון. כלומר, המלחמה הוסיפה למערכת השיקולים את השיקול החשוב ביותר מכולם: למנוע מהשמאל הארור לעלות לשלטון. ולכן נראה לי שוינטר הוא הרע במיעוטו, מפני שהוא גם ימני וגם עשוי להכריח את ביבי למדיניות ימנית. דבר אשר סמוטריץ' די נכשל בו, וגם בן גביר קצת גמגם בעניין זה. כלומר, גם סמוטריץ' וגם בן גביר די נכנעו לביבי בעניינים רבים במהלך המלחמה שטרם נסתיימה.

110 צפיות
דניאל ב
דניאל ב
לפני 6 ימים

וינטר מדבר ומדבר בלי תוכן, אני מצביע למשה פייגלין היחיד שמדבר על כיבוש גירוש והתיישבות

הרשמו לקבלת עדכונים והודעות על מאמרים חדשים

יישר כוחכם ותודה על הרשמתכם

זִכְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדִּי!

bottom of page