"הכבד--אם חתכה והשליכה לתוך החומץ, או לתוך מים רותחין עד שתתלבן--הרי זו מותרת לבשל אותה אחר כן; וכבר נהגו כל ישראל להבהבה על האור, ואחר כך מבשלין אותה, בין שבישלה לבדה, בין שבישלה עם בשר אחר".
נמצא, שאם האדם מבקש לבשל את הכבד הוא צריך לחתכו לפני חליטתו.
רבנו פוסק בהלכות מאכלות אסורות (ו, ז):
"הכבד--אם חתכה והשליכה לתוך החומץ, או לתוך מים רותחין עד שתתלבן--הרי זו מותרת לבשל אותה אחר כן; וכבר נהגו כל ישראל להבהבה על האור, ואחר כך מבשלין אותה, בין שבישלה לבדה, בין שבישלה עם בשר אחר".
נמצא, שאם האדם מבקש לבשל את הכבד הוא צריך לחתכו לפני חליטתו.
ואם האדם מבקש לצלותו אינו צריך לחתכו.