יינות הקידוש הנפוצים (מה שנקרא בצבא "יין פטישים") וכן מיצי הענבים למיניהן כולם ממותקים באופן מלאכותי. ולכן תמצאו על-גבם מדבקות אדומות של אזהרה מסוכר. כל תוספת של מְמַתֵּק מכל סוג שהוא פוסלת את היין לקידוש של ליל שבת.
אמנם, יין שאינו מבושל שהוסיפו לו ממתק, ברכתו גפן ומותר לברך עליו בקידוש של שבת בבוקר. ונראה מהלכת רבנו שגם יין שמתיקותו טבעית פסול לקידוש של ליל שבת. אף שברכתו היא עדיין בורא פרי הגפן אם הוא לא בושל.
כמו כן, אינו דומה טעמו של מיץ ענבים שלא בושל לטעמו של מיץ ענבים שבושל.
ואנו נוהגים לשתות בליל פסח מיץ ענבים שנשחט והוקפא (אחרת הוא יתסיס).
כמו כן, אינו דומה טעמו של יין שלא בושל ליין שבושל, תשאלו את היננים...
יינות הקידוש הנפוצים (מה שנקרא בצבא "יין פטישים") וכן מיצי הענבים למיניהן כולם ממותקים באופן מלאכותי. ולכן תמצאו על-גבם מדבקות אדומות של אזהרה מסוכר. כל תוספת של מְמַתֵּק מכל סוג שהוא פוסלת את היין לקידוש של ליל שבת.
אמנם, יין שאינו מבושל שהוסיפו לו ממתק, ברכתו גפן ומותר לברך עליו בקידוש של שבת בבוקר. ונראה מהלכת רבנו שגם יין שמתיקותו טבעית פסול לקידוש של ליל שבת. אף שברכתו היא עדיין בורא פרי הגפן אם הוא לא בושל.
כמו כן, אינו דומה טעמו של מיץ ענבים שלא בושל לטעמו של מיץ ענבים שבושל.
ואנו נוהגים לשתות בליל פסח מיץ ענבים שנשחט והוקפא (אחרת הוא יתסיס).
כמו כן, אינו דומה טעמו של יין שלא בושל ליין שבושל, תשאלו את היננים...