ערב טוב ומועדים לשמחה , האמת גם אצלי עברה שאלה זו אבל מצד אחר , רבנו כותב, שמים בשיעור כל שהוא שנגעו בקמח מחמיצים ,לכן אפילו אם לש הבצק במיץ פירות ואיכשהו הגיע לתערובת מים בשיעור כלשהו אזי הדין שבמיץ פירות הבצק לעולם לא מחמיץ בטל כי נכנס מים , לכן צצה השאלה וכי במיץ הפירות עצמו אין איזה מים בשיעור כלשהו ? וכנראה שחומצת הפירות פוגמת את יכולת המים שהם מורכבים מהם כדי להחמיץ את הבצק ולכן הם מסריחים אותו ולא מחמיצין וכימדומני כבר נעשה ניסוי כזה וניסו אותו רבותינו אחרת רבנו הרמבם לא היה כותב שאינו מחמיץ כלל
תודה רבה על התשובות העניניות והמפורטות , תמיד מחכים ולומד !