top of page

אור הרמב"ם

ציבורי·151 חברים

כִּֽי־הָיָ֨ה דְבַר־יְ‐הֹוָ֥ה לִ֛י לְחֶרְפָּ֥ה וּלְקֶ֖לֶס כׇּל־הַיּֽוֹם׃

אולי אמצא פה דברי חיזוקים ובזכותכם ידיי תיחזקנה וברכיי הכושלות תיאמצנה.

קשה להכיר את האמת ולהיות בין היחידים שמנסים להחזיק בה...

הייתי בשבת חתן של חבר. הלכנו כל המלווים להתפלל יחד וכמנהגי קראתי אונקלוס ופירוש ר"י אבן בלעם בזמן שכולם שרו "אנא בכח" "לכה דודי" ובזמן דבר ה'תורה' של השוטה החבדניק; בקידוש בליל שבת כמנהגי, באמירת "שלום עליכם" הלכתי אל המטבח והתעסקתי שם בדברים, בדברי התורה [שהכילו דברי מינוּת] הערתי הערה או שתיים בעדינות וסתמתי את פי. ובברכת המזון בירכתי בנוסח אחר. לאחר הארוחה דנתי עם אחד על ספרות ה-"קבלה" ובטענות שכליות ובנחת - הסברתי לו שמקור ה-"קבלה" בקהילות מינים וכו'.

ביום השבת ישבתי עם 2 מכרים שהגיעו גם לשבת‐חתן וגם איתם הגעתי לדיון על ה-"קבלה" (שהם דחפו אליו), במהלכו נאמר "אחי, ידוע לכולם שאתה טועה ושאין לך אמונת חכמים" "אפיקורס".

אבל לאחר כל זה, הרגשתי תחושה רעה שאין לי אנשים שאוחזים בדעתי ויהדות האמת שעליה אני מדבר - כבר לא קיימת. באותה השבת הרגשתי שאין לי חלק עם אותם האנשים האלה. היו שם בחורי ישיבות חרדים וגם כיפות סרוגות, שמדברים על תורה ולאחר מכן מרכלים ומדברים לשון הרע, ירדו "בציניות" אחד על השני ודיברו המון דיבורי סרק. ממש מושב לצים.

אבל אני הרגשתי מנותק, בדד, היה לי חסר לדבר לספר לפרוק להתחבר, היה לי חסר קצת לשחק ולצחוק. התורה ניתנה לעם שלם! מדוע אני נותרתי כמעט לבדי? מה תועלת התורה אם העם לא מקיים אותה? התורה לא ניתנה ליחידים... מדוע עליי לסבול בגלל האמת שאני יודע? יוסיף דעת יוסיף מכאב? כל אדם צריך לדבר לפרוק ולצחוק קצת מעצם היותו בן אדם, ככה נוצרנו - יצורים חברתיים.

קשה לי באמת... אשמח לשמוע חיזוקים ואולי תזכירו לי איפה באחת האגרות הרמב"ם מדבר על התבודדות כאיש אמת

131 צפיות
moshe bar
16 ago

דע את עצמך, כך אמרו הפילוסופים ביוון העתיקה. שאל את עצמך: מי אני? איזה טיפוס אני? יש מעט מאוד אנשים שמסוגלים לסבול נפשית ופסיכולוגית בידוד חברתי (אפילו מרצון), ועוד יותר מעט שמסוגלים לסבול את הבוז שירחשו להם כאשר הם ינסו להשפיע על הבריות. נראה לי מדבריך, כי המחיר שתשלם מלהתנתק או להתעמת יהיה גבוה מדי בשבילך, וזה מכניס אותך לעצבות. ולכן, עדיף לך אולי להשלים עם המצב ולקבל אותו במעין שלווה סטואית כסוג של יסורין (באופן אישי), תהיה מעורב עם הבריות מבלי לנסות להשפיע עליהם. תמנף את זה לעבודה פנימית על המידות שלך. גם זה לא קל, אבל זו העבודה שלך.

הרשמו לקבלת עדכונים והודעות על מאמרים חדשים

יישר כוחכם ותודה על הרשמתכם

זִכְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדִּי!

bottom of page