top of page

אור הרמב"ם

ציבורי·149 חברים

שאלה בענייני שידוכים

נשאלתי כך: אשמח לעצתך, אני בן 30 ועדיין לא זכיתי להתחתן, ואני חושש לצאת עם בחורות שמציעים לי שמא יהיו בינינו חילוקי דעות, שמא היא לא תסכים עם רצוני ללכת בהשקפותיו ובתורתו של הרמב"ם, תוך כדי פסילת רבני שקר מחללי שם שמים שעובדים את עצמם.

האם ישנה שדכנית שמכירה בחורות עם השקפות דומות?

תשובה: הייתי מאד רוצה לעזור לך אך לצערי לא ידוע לי על שדכנית שכזו. כמו כן, באופן אישי איני מכיר בנות רווקות אשר הולכות בדרכו של הרמב"ם.

הנני מציע לך להיפגש ולהכיר בנות ללא חשש (המפתח להצלחה הוא להכיר כמה שיותר בנות עד שתמצא את מבוקשך), ובמהלך הפגישות, כאשר תבנו קשר ותשוחחו על השקפות עולם, תציין בפניהן שאתה הולך בדרכו של הרמב"ם מבלי להרחיב בעניין זה יתר על המידה בהתחלה, ובהמשך הפגישות תוכל בעדינות להרחיב בעניינים אלה, אם הנושא יעלה.

להבנתי אתה צריך למצוא בחורה טובה וצנועה אשר פתוחה ללמוד ולהבין, לא מעבר לכך, ועליך לזכור שגם בחורה טובה וצנועה ומשׂכילה אשר עשויה לקבל את דרכו של הרמב"ם, לא תקבל את הדברים אם הם לא יוצגו בפניה בדרכי נועם ובאופן הדרגתי. כמו כן, גם בנות חכמות ונבונות אינן מתחברות למלחמות על השקפות עולם, ולכן אל תצפה שהיא תתחבר לדרכו של הרמב"ם בהיבט הזה. מאחל לך שה' יתברך יזמין לך אשה נפלאה כלבבך וכמשאת נפשך.

120 צפיות
הרשמו לקבלת עדכונים והודעות על מאמרים חדשים

יישר כוחכם ותודה על הרשמתכם

זִכְרוּ תּוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדִּי!

bottom of page