שלום אדיר, פעם ראשונה שאני כותב מאז שנרשמתי
קודם כל, בשבועות האחרונים אני קורא הרבה מאמרים וזה מאוד מרתק לשמוע דעה קצת אחרת וברוב המקרים גם הרבה יותר הגיונית.
תמיד היה נראה לי מוזר שצריך להעלות ניצוצות של קדושה ושיש שכינה שהיא מסוג נקבה ושיש סיטרה אחרא. הרי ההיגיון הפשוט אומר שכל הכוחות אצל אלוקים... אז אני שמח שיצא לי לקרוא מאמרים מאוד מנומקים עם מקורות שמסבירים למה התחושת בטן שלי הייתה נכונה דווקא.
יש לי כמה שאלות:
יש עניין עם זה שאסור לקרוא תהילים בלילה? מאיפה זה מגיע? נראלי הגיוני יותר שאם אלוקים קרע את הים לשניים אז הוא מסוגל גם לשמוע את המזמורי תהילים גם בלילה לפני חצות. שמעתי גם שאסור ללמוד תורה בלילה לפני חצות. מאיפה זה מגיע?
הטיעון המרכזי שלך בנוגע לפסילת הקבלה הוא שגם אם מגיע נביא ועושה ניסים המבחן שלו הוא אם הוא אומר לך לעבור על מה שאלוקים ציווה, ולכן צריך לפסול את כל עניין הזוהר. עכשיו השאלה, אם זה באמת כך, וזה מאוד הגיוני, למה שלא נפסול את כל המשנה / גמרא? הרי הם כביכול הוסיפו על התורה, בחלק מהמקרים גם התירו לעשות פרוזבול. כאחד שמחפש אמת, מה בעצם ההוכחה לזה שמי שצודק זה חז"ל ולא הקראים לדוגמה?
אתה מתייחס הרבה לזה שאסור לקבל את דברי חז"ל כפשוטם. האם הם בעצמם ציינו את זה? אשמח אם תשלח אותי למאמר שמסביר למה בדיוק צריך להתייחס כך לדברי חז"ל.
תודה.
ברוך הבא