יש למישהו איזה מתכון טוב לשבת? משהו מיוחד... אני מוכן לחשוף את המתכון שלי לחומוס (רמה גבוהה) אם אראה שמתייחסים אלי ברצינות.
חומוס טוב
יש לדעת שמידת ״כוס״ היא כוס כפי ששותים, לא מלאה.
מצרכים:
כוס גרגירי חומוס יבשים שהושרו במקרר למשך 12 שעות בתוך מים.
לימון שלם אחד סחוט
מעט פלפל שחור
כפית מלח
כוס טחינה
מעט פחות מכוס מים.
מעט כמון.
שני שיני שום כתוש.
הוראות הכנה:
1. בוררים את החומוס (ישנם גרגירים שחורים או מוכתמים שחייב להוציא).
2. זורקים לסיר עם מים את הגרגירים, נותנים למים להתחמם ומוציאים את הקצף.
3. כעבור שעתיים טועמים ובודקים שנימוכים בפה.
4. שוטפים את הגרגירים בעזרת מים חמים ומניחים להם כ-20 דקות להצטנן.
5. מוסיפים למיכל של מיקסר כוס ועוד שלושת-רבעי כוס של גרגירי חומוס.
6. מוסיפים למיכל כוס טחינה.
7. מוסיפים מים- מעט פחות מהכמות של הטחינה.
8. מוסיפים כפית מלח ומעט פלפל שחור.
9. טוחנים מעט ולאחר מכן מוסיפים את הלימון והשום. ממשיכים לטחון.
10. מעבירים לקערה, מוסיפים מעט כמון, מערבבים ושמים במקרר.
יש לאכול עד יומיים מיום ההכנה.
יש להיזהר להשאיר את החומוס/הגרגירים מחוץ למקרר מעבר ל-20 דקות.
אפרסם את המתכון כאן בקרוב (אני צריך לספור כמויות), בכל אופן, אני יודע שלכל אחד יש מתכון מיוחד מהבית.
שתף את המתכון שלך לחומוס, אולי זה יסייע למישהו ותזכה למצוה.