שלום,
ידוע לכולנו שדם הבשר יוצא למחבת, אך ברצוני להעלות משהו,
ישנן מחבתות העשויות מברזל יצוק, הן כבדות אשר ביכולתן לאגור המון חום, עד שכשמניחים דג/בשר עליהן הוא מספיק להיחסם עוד לפני שנוגע בתחתית.
ואציג דוגמה, אכלתי סלמון שהוכן במחבת שכזו, והסלמון הוגש לי כאשר העור עוד על הדג.
החשש שלי הוא מהצד השני שמא יפלוט דם?
מה דעתך הרב?
להבנתי,
אין להשתמש במחבת שכזו, כי הדם שלא נצמת בחלקו העליון של הבשר מתבשל עם הבשר.
בנוסף לכך, לא מצאנו בשום מקום שניתן להצמית בשר בדרך שכזו, רק חליטה מועילה.
אתה יכול לשים רשת על המחבת ועליה לשים את הבשר, וכך הדם יזלוג למקום שמתחת לרשת.