נתקלתי לאחרונה ב 'סידור הרמב''ם' המוצע למכירה, האם מישהו מכיר את הסידור הנ''ל? עד כמה מייצג נאמנה את שיטתו של רבינו? האם ניתן להסתמך עליו יותר משאר הסידורים שבהם נוסחי התפילה משובשים ואם כן, עד כמה?
כן, אתה יכול לסמוך עליו (למעט בעניין אמירת חי העולמים, שלדעת רבנו יש לומר בצירי, ומשום מה עורך הסידור התעקש לכתוב בפתח, ורק לאחר שהעירו לו הוסיף חי בצירי בסוגריים, ראה מאמרי בספרי "אפיקים להרמב"ם" בעניין "חי העולמים").
אמנם, הסידור המדובר נעשה כמהדורה מדעית ולא כמהדורה שימושית, וכאשר תתחיל להשתמש בו תבין על מה אני מדבר. אני באופן אישי איני יכול להתפלל ממנו, ומכיוון שהנני יודע ב"ה מה שייך להרמב"ם, אני מסנן מסידורים אחרים שנעשו במטרה לשימוש יום-יומי ולא לעיון ולמחקר.
לפיכך עדיין יש צורך גדול להוציא סידור קל לשימוש ללא הערות שוליים ארוכות, וללא חילופי נוסחאות מדעיות.
באתר מלחמת תורה, ישנו סידור שניתן להורידו בקובץ pdf הנקרא:סידור לפי נוסח משנה תורה לכל השנה. האם הנך חושב שניתן להשתמש בו? האם יש טעם להורידו לטלפון הסלולרי ואו להדפיסו?
כן, אתה יכול לסמוך עליו (למעט בעניין אמירת חי העולמים, שלדעת רבנו יש לומר בצירי, ומשום מה עורך הסידור התעקש לכתוב בפתח, ורק לאחר שהעירו לו הוסיף חי בצירי בסוגריים, ראה מאמרי בספרי "אפיקים להרמב"ם" בעניין "חי העולמים").
אמנם, הסידור המדובר נעשה כמהדורה מדעית ולא כמהדורה שימושית, וכאשר תתחיל להשתמש בו תבין על מה אני מדבר. אני באופן אישי איני יכול להתפלל ממנו, ומכיוון שהנני יודע ב"ה מה שייך להרמב"ם, אני מסנן מסידורים אחרים שנעשו במטרה לשימוש יום-יומי ולא לעיון ולמחקר.
לפיכך עדיין יש צורך גדול להוציא סידור קל לשימוש ללא הערות שוליים ארוכות, וללא חילופי נוסחאות מדעיות.
יהי רצון שנזכה לסידור כזה במהרה בימינו אמן.
הנני עובד כעת על הוצאה לאור של סידור לפי הרמב"ם...
@אדיר דחוח-הלוי האם ניתן לרכוש כבר את הסידור?
@מוטי פנקס
תודה על התעניינותך.
הסידור היה כמעט מוכן, היה לי בלת"מ שבגללו הייתי צריך לשנות את הגופן והדבר הכריח אותי לעצב את כל הסידור מחדש. יהי רצון שאזכה לסיימו בקרוב.
תודה וסליחה על העיכובים.
בסידור הרמב"ם שיצא לאחרונה, הוא מדויק למעט העניין של "חי העולמים".
וכתבתי על כך מאמר בספרי "אפיקים להרמב"ם".
@אדיר דחוח-הלוי שלום.
בסידור הרמב"ם שיצא נפלה טעות ואין על הניסים בברכת המזון.
@אדיר דחוח-הלוי שלום.
בסידור הרמב"ם שיצא נפלה טעות ואין על הניסים בברכת המזון.
@מוטי פנקס
כן, שמתי לב, תודה.
שיח ירושלים, אף שהוא רחוק מנוסח רבנו בעניינים רבים, ועלול להתעות.
@אדיר דחוח-הלוי בשיח ירושלים יש גם בריך שמייה - לקוח מהזהר, וכן למנצח במנורה.....
@מוטי פנקס ראה מאמרי: "כתר או נקדישך", שם הזכרתי את שיח ווילנא.
רב אדיר יקר שלום וברכה
באתר מלחמת תורה, ישנו סידור שניתן להורידו בקובץ pdf הנקרא:סידור לפי נוסח משנה תורה לכל השנה. האם הנך חושב שניתן להשתמש בו? האם יש טעם להורידו לטלפון הסלולרי ואו להדפיסו?
תודה ושבת שלום
לא עיינתי בו, אני מניח שהם היו נאמנים לנוסח הרמב"ם.
כל שעליך לבדוק לפני שתדפיס הוא האם הוא נוח לשימוש.