כדי לראות את זה בזמן עבודה, עברו לאתר הפעיל שלכם.
חיפוש
25 מאי 2020
האם קיים סידור רמבמי אשר אין בו את השיר לכבוד התנא בר יוחי ז"ל...ושום תוספות מאוחרות אשר ריח של עבודה זרה נודף ממנו? הודה לכם.
האם קיים סידור רמבמי אשר אין בו את השיר לכבוד התנא בר יוחי ז"ל...ושום תוספות מאוחרות אשר ריח של עבודה זרה נודף ממנו? הודה לכם.
8 תשובות0 תגובות
זכה למצוות תלמיד הרמב"ם על האינפורמציה אודות הסידור.
רציתי בהזדמנות זו לשאול אותך, האם יש לך מושג, מדוע הוכנס לסידור
שיח ירושלים, נוסח בלדי, בעריכת הרה"ג יוסף קאפח זצ"ל, את הפיוט על שמו של התנא רבי שמעון בר יוחאי זצ"ל?
איך ניתן להסביר את הטרגדיה הלא מובנת הזאת?!
את הסידור שיח ירושלים קנה לי רב דרדעי... לאחר שבקשתי ממנו סידור רמבמי!
סידור זה אמור היה להיות סידור התפילה לקהל מייחדי השם! ממשיכי דרכו של הרמב"ם, ושנתקלתי בפיוט זה, בשבת הראשונה בו השתמשתי פשוט חשכו עיני!
פשוט חשבתי שאני הוזה! שזה הדמיון שלי אבל לא, מזה מגיע אחרי שיר השירים קודש קודשים! ואחרי קבלת השבת של הקדוש ברוך הוא!
לכן שאלתי באתר האם קיים סידור רמבמי אמיתי ללא כל תוספת, אני מתגורר בארגנטינה, כנראה שאצטרך להמתין הרבה זמן עד יפתח היבוא.
שלום וברכה
חבר אור הרמב"ם היקר.
בנימה האישית, מדוע אינך מזדהה בשימך? זה בהחלט יכול לתת לקשר אישי יותר בין החברים הנמנים על אתר אור הרמב"ם אינך חושב.
בכל אופן, לא ענית לי איך קרא שדברים אלו הוכנסו לסידור נוסח תימן בהסכמתו של מי שהיה מנהיג העדה, וכן בהסכמתם של חכמי הרמבמיסטים!?
זכה למצוות איש יקר.
התנצלתי בפני הרב בפרהסיה באתר.
אחרי חודשים שלמים של קריאה, לימוד ועיון במאמרים של רב אדיר, ברוך השם
נפתחו עיני לראות ולהבין נכון את הרמב"ם.
גם בגיל שישים אפשר לעשות תשובה אמיתית, לא קל היה להוציא משיכלי
דעות שהיו מושרשות אצלי במשך עשרות בשנים, אבל ישתבח בעל הרצון!
נכון לרגע זה, ומזה כמה זמן, אני רואה ברב אדיר, את מורה הדרך שלי בעבודתו
ברוך הוא.
אכן הרב אמר לי בזמנו שהוא מעוניין לעשות סידור, אבל הרב עמוס מאד אולי אנחנו יכולים לעזור לו הרי כתוב ביד החזקה את כל מה שאנחנו צריכים בשביל לבנות נוסח, ניתן לרב והוא יאמר לנו מה לתקן וכו, נתקן ואז נגיש את זה לרב שיסיים המלאכה!
דניאל, תלמיד הרמב"ם, ואיתמר היקרים, אתם מעודדים אותי מאד בדבריכם הטובים! תודה רבה לכם מקרב לב!
יהי רצון שאזכה להשלים את הסידור שהתחלתי בו. כמו כן, למעט עידוד, איני יודע איזו עזרה אחרת עשויה לסייע לי בשלב זה.
אגב, דניאל, הנני רוחש לך כבוד גדול מאד על שהודית על האמת!
ובעניין הכבוד, אני מבין את דבריך, ובכל זאת, אני כשלעצמי, בורח ממנו כמו מאש! ראה מה הכבוד גרם לכל חכמי תימן הרמבמיסטים!
אך גם אני רוחש לרב כבוד לאין שיעור על אומץ הלב, העקביות, יושר המידות, יראת האלוהים ואהבת האמת, העומדים מאחריך כמלאכים, כדי לתת לך את הכוח לצאת לבדך למלחמת החורמה בשקר!
תודה רבה מקרב לב ונשמה!